Friday, August 20, 2010

~I'm Old Enough!...TV show Jepun yang comel..(",)~

~salam~

selamat berpuasa kepada semua muslimin dan muslimat di luar sana....kali ni aku nak share ckit pasal satu tv show yg sangat menarik perhatianku...mungkin ada yg tau dan yg tak tahu...Im Old Enough setiap hari ahad pukul 6 petang di TV3...apa yg menarik dlm rancangn ni tentunya sebab kanak2 jepun yg sangat comel..Dalam show ni parents kanak2 yg berkenaan dah plan dengan pihak produksi tuk merakam anak2 diorang secara rahsia masa kanak2 ni mejalankan task yang diberikan oleh parents diorang...aku sgt kagum bila budak2 yg comel lagi kecik ni pandai sgt bawak diri dan dapat buat semua apa yang parents diorang arahkan...tp for sure la ada ckit2 yg diorang terlepas pandang dan tak dapat nak buat kan..hehe..(mereka dimaafkan sbb kanak2 lagi..dan sebab diorang sangat comel..hehe)...hehe..ok..ditegaskan di sini..aku memang bias ckit kalu dlm hal-hal kejepunan ni..

disebabkan rancangan yg sgt comel ni setiap hari ahad ja..aku dah siap2 duduk depan tv nak menonton show ni..kira dah masuk dalam list harus ditonton tak bleh terlepas..hehe..dah byk siri jugak yg aku dah tengok..tp last week disebabkan ada hal yg lebih penting aku terlepas nak menonton show ni....aku tak la kecewa sgt pun tp aku lagi kecewa sbb menurut dr sumber yg boleh dipercayai...hehe..ok maklumat dari kawan aku yg sama2 terpikat ngan show ni..last week dia punya la frust sebab tunggu punya tunggu show ni tak main la plak..huhu..mangapa ka?...ada sesiapa tau tak?..

disebabkan keraguan ni..aku google la ckit show ni..mana la tahu ada website yang membolehkan aku menonton show ni secara online..

hasilnya.........aku tak jumpa apa2 pun...just dpt maklumat tentang show ni yang merupakan show terbitan Nippon Television Network (NTV)....huhu...mungkin aku harus redha ja..sbb mengikut pengetahuan aku...show2 yg diterbitkan di Jepun susah ckit kalu nak jumpa diupload kat website..diorang sgt2 menjaga hak cipta terpelihara....

kalu tak silap..budak pempuan kat atas ni kena suruh beli tauhu....cian sgt sbb dia bli lebih dari apa yg disuruh...akibatnya.....dia sendiri pun tak larat nak angkat..adik lelaki dia plak tengok ja tak dapat nak bantu...tp dia still bagi sokongan padu dekat akak dia....kecian tapi still comel gak..hehe


.................kawaii...............


p/s : sesiapa yg tahu sumber2 atau pun website2 yg berkaitan ngan show ni..sila la inform k..hehe..


~end~

8 comments:

Amirah Madihah said...

xleh nak tlg sbb xtau cik nurse..hehehe..:)

^akulife^ said...

hehe...
takpe cik nurse..

Nur -al- Ain said...

try la tgk kt tv3.com ;p

^akulife^ said...

hehe..
tak terpikir lak..tv3 kan ada catch-up tv..ok..makasih ain..

hentakbelipat said...

macm best..thanks share nih

^akulife^ said...

@hentak berlipat
serius best...
sila la tengok..hehe

ain shalalala said...

suka gak tgk..sbb diorg vry independent and parents diorg pun trust kat anak masing2. cute je :)

Anonymous said...

pernah teng0k,,,best gak...comeeiii je budaK2 tu...ada yg suruh beli lain die pgi beli lain...hahaha tapi kan d0rang budak kecik...uumur 3-4 tahun da pandai gi kedai..sian lak teng0k d0rang tuhh~~

Related Posts with Thumbnails