Wednesday, July 17, 2013

hi blog!

da lama tak post entry kat blog ni..bersawang suda...huhu...nothing to post sebenarnya...hehe.. salam ramadhan semua :))

Sunday, September 26, 2010

~Jom Jalan-Jalan Semporna Part 2~

~salam~

Selepas puas mencuci mata di Floating..Kami pun beredar mencari makan di Kg Tampi-Tampi..
Kat sini merupakan tempat makan yang popular bak kata abang aku la..Aku tak kisah...janji dapat makan cukup..hehe


Restoran Terapung Tampi-Tampi.



di sini..selain daripada makan..aktiviti lain yang boleh dilakukan adalah..
1)memancing ikan...(sila bawak peralatan sendiri ok..hehe)
2) Bermandi-manda bersama seisi keluarga di kawasan yang agak cetek..
3) terjun tiruk bagi sesiapa yang berani mati sikit..hehe..

pic ala2 pusat kawalan dan pelantar di atas adalah tempat untuk memancing dan terjun style ikut suka hati korang la..huhu...ada gak la beberapa mamat yang agak2 dah puas hidup terjun dari pelantar yang paling atas sekali...jangan risau mereka masih hidup lagi...menurut pengalaman abang aku..laut kat situ memang dalam..terjun je la...sure korang takkan jejak kat dasar laut...jadi sebarang kecederaan adalah minimun...tapi kemungkinan untuk lemas tu ada...jadi bagi korang yang agak2 tak cukup lagi ilmu berenang ni...korang duduk je la diam2 tunggu makanan siap macam aku...hehe
'
'
'
'
'
'
'
'
'
makanan dah siap
sila makan (",)








makan+sedap=kenyang.


P/s: jutaan penghargaan buat abang aku yang sudi menaja pakej pelancongan kami selama sehari ni..arigatou ne onii-chan...hontouni ureshii..

~end~



Saturday, September 25, 2010

~Jom Jalan-Jalan Semporna Part 1~

~Salam~

Entry ini mengajak anda datang melancong ke Sabah.
Sabah adalah negeri kedua terbesar selepas Sarawak yang agak luas dan merupakan destinasi yang menarik untuk dilawati..(promot dengen sangat semangat...hehe)..Walaubagaimapun disebabkan Sabah itu luas jangan salahkan aku kalu kamu tanya certain termpat kat Sabah ni..dan aku akan buat2 muka blur tak tahu..hahaha..
baru perasan yang aku sendiri pun kira2 baru 50% kawasan Sabah yang dilawati..

Cuti hari raya  yang agak panjang memberi aku peluang melawat Semporna.

Selamat Datang ke Floating...
lokasi tempat ini berdekatan dengan pasar di Pekan Semporna...
dikenali oleh penduduk setempat sebagai Floating..kenapa?..mudah saja sebab tempat ni terapung di atas air..hehe

kan terapung tu...hehe..

aku sanagt suka pic ni...cantik sangat...cantik tak?..huhu

aktiviti yang boleh dilakukan di sini...
1) mencuci mata melihat keindahan alam...

2) melihat ikan-ikan yang berenang-renang ketepian di sini...(amaran: ikan2 tersebut bukan untuk dipancing dan dijadikan santapan ikan bakar para pengunjung.
ikan2 tersebut dipelihara dalam sangkar dan makanan ikan2 ini adalah ikan2 yang bersaiz kecil..ikan makan ikan...huhu
dalam pic mungkin ikan ini kelihatan kecil namun hakikatnya ikan2 ni sangat besar dan gemuk.nak makan pun takot..hehe

3) menginap di sini..
ni untuk para pelancong yang datang dari jauh..
yang dekat pun boleh menginap gak..x da siapa yang larang..janji ko bayar kos penginapan.Cukup.
aku tak menginap kat sini...apakah ertinya untuk aku menginap di sini kalu perjalanan dari Tawau ke Semporna ni dalam 2 jam saja..lebih baik balik rumah tido diam-diam..

menginap la di Dragon Inn..
tido la dengan selamat sebab aku jamin dan pasti tiada naga yang dipelihara disini.

P/s: sila tunggu part 2...kali ni aku crita pasal mencuci mata...part dua nant kita cuci perut plak..huhu

~end~


Friday, September 24, 2010

~Pengunjung Bertuah Ke-10000~



~salam~

ok contest ni dianjurkan oleh cKyN WaN
syarat senang ja..jadi pengunjung ke 10000 dan bagi bukti seperti dalam picture..
aku pun dengan gigihnya nak jadi pengunjung ke 10000 tersebut..
picture tu bukti yang aku sertakan..


P/S : aku dikira menang ke contest ni?...hehe..harap2 menang la..


~salam~

Tuesday, September 21, 2010

~Aku Beraya Bersama Orang Jepun~

Anime-chan


~salam~
~konnichiwa minna-san~


Berbalik kepada tajuk entry....dipendekkan cerita... nursing student daripada Sapporo City University untuk program student exchange telah berbesar hati melawat kami di sini..(aku antara yang sangat hyperexcited menunggu ketibaan gadis-gadis bumi sakura ni...hehe.)

antara motif utama lawatan diorang ni untuk mendalami budaya orang malaysia disamping memperkenalkan budaya mereka jugak...

diorang sangat comel pakai Yukata..aku ingat nak mintak diorang poskan Yukata sepasang buat aku bila diorang balik jepun nanti..bleh tak?...huhu...
OKAKI..
diterbangkan khas dari jepun
close up okaki tersebut...bila aku belek belek benda ni..macam pernah aku lihat biskut ini? tapi dimana ya?.huhu..ok...biskut ni sama ja dengan biskut beras tapi bezanya adalah made in japan..hehe

gadis pink..(asyik sangat bergambar lupa nama..hehe), cik iza, chikako-chan

....kawaii desu ne...

anime-chan
..sila jgn tertipu dengan nama tersebut..aku yang suka2 hati bagi dia nama tu sebab muka dia mengingatkan aku pada watak2 anime jepun.
sayaka-chan dan aku-chan..hehe

video
nyanyian lagu jepun..maaf sebab aku tak tau tajuk lagu tersebut sebab sibuk sangat nak rakam video.hehe


video

bila orang jepun menari joget..layankan..hehe

P/s: sila ambil tahu bahawa tuan tanah blog ini adalah japanese freak..hehe
Trima kasih kepada abang cik iza untuk baju melayu dan cik syidah untuk kain pelekat tersebut
Sila abaikan aku dan baju melayu tersebut..orang lain lawa je berbaju kurung..aku berbaju melayu dengan sangat tidak macho di situ..huhu..takpe2..demi menjayakan zapin yang tak seberapa nak zapin dari kami..huhu..

~end~





Sunday, September 19, 2010

~Konvoi Beraya Terbesar~

~Salam~

salam aidilfitri untuk semua..masih belum terlambat kan ucapan aku ni...hehe..
setelah seminggu bercuti di kampung dan setelah kembalinya aku ke pusat ilmu ini kembali..barulah aku berkesempatan mengupdate blog ini..hehe..sila ambil tahu bahawa berukband di rumah sangat la slow dan menguji kesabaran..

berbalik kepada tajuk entry "Konvoi Beraya Terbesar"...konvoi beraya tersebut tidak la sebesar manapun..tapi bagi aku yang jarang2 join konvoi beraya macam ni..kira satu pencapaian yang agak membanggakan...hehe..tahun ni buat pertama kalinya kami berkumpul buat julung2 kalinya..

konvoi disertai : 7 orang kaum hawa dan 6 orang kaum adam...
kawasan jajahan : sekitar Kg Pasir Putih Asli, Kampung Baru, Kg Pasir Putih-Block A & B, Kampung Pisang (bukan tempat penggambaran Crita Zombi KG Pisang ok!..hehe)dan Tanjung Batu.

~cik efa, cik elna, aku, cik misa, cik melah, cik anik, cik ucie~
~en.Nasri, en.Jona, en.Endy, en.Sani, en. Ridwan~
en.jumaidi & encik2 yang lain.          





 P/s: sila abaikan pic yg agak gelap..


~end~


 


 

Related Posts with Thumbnails