Sunday, January 25, 2009

"YANG JAUH DIINTAI, YANG DOKEK DIGAMIT"


Salam....

mula2 aku mau ucapkan camat tahun baru cina tuk semua warga2 cina di seluruh dunia..hehe...bgs btul kalu tinggal di negara yg muticulture ni..hehe...tiap2 jak ada perayaan mesti cuti..heheh..suke..suke...suke...kali ni kami dpt cuti seminggu jak..cuti ni kira cuti midsem skali la...huhu..wah aku ni memang suka cuti..sabar jak la kan...kalu ble mau setiap hari cuti..bleh?..hehe..haruslah x ble kan.....for the next 1 week ni aku akan pg N9...yalah mau balik negeri sendiri jauh plak...lari bajet nant..hehe..ok..berbalik kepada cerita N9 ni..sebenarnya aku g N9 ni join satu kembara around N9....ni kali kedua aku join program ni...thn lepas aku g jugak..hehe..semangat kan...yalah better aku g jalan2 daripada duk umah jak yg pasti sgt membosankan diriku ini..hehe....for more information PERMANIS....so tuk seminggu akan datang ni aku akan tinggalkan laptop aku keseorangan...bye2 my laptop..huhu...cedih la tinggalkan laptop ku sorang2...mest aku akan rindu ngan ko laptop ku....hehe.....so..no laptop means no online...huhu...pada pengunjung2 blog aku..(ada ka yg datang melawat blog aku ni ya?...huhu)...jgn rindu aku...perasan la aku ni...ada ka yg rindu...huhu...aku pg x lama kejap jak...hahaha...
apa lg mau ckp ya...hrmm....ok2...aku harap perjalanan aku ke N9 ni akan berjalan ngan lancarnya..and aku akan selamat kembali ngan jayanya..amin....hehe...

THE^_(",)_^END

Tuesday, January 20, 2009

epy besday cik wan.....hehe

post ni khas tuk cik WAN NADHIRAH WAN HASSAN roomate aku..hehe..aku ada gak wat posting pasal cik wan ni....hehe....hari ni cik wan da berumo 21 tahun..wah tua suda,,,hehe....x la cik wan tetap comel ok..hehe....apa ya mau bg ucapan tuk cik wan ni....aku ni bkn pandai sgt mo bagi ucapan2 ni..huhu..
papaun apa yg aku harapkan cik wan kan tetap jd cik wan yg mcm sekarang....do your best.....harap wan akan dapat apa yg wan inginkan dalam hidup ni n jangan serik jd kwan aku..hehehe...

Sunday, January 18, 2009

Menunggu penuh dengan kesabaran......


huh...btul la org cakap..penantian itu satu penyiksaan....sangat menyiksakan ok....tambah2 lg kalu yg ditunggu tu tak kunjung tiba...huhu...memang penat dan buat sakit hati kan!...org yg sabar pun aku rasa kalu suda menunggu berjam2 ble hilang sabar jadinya.....wah!..byk suda aku melalut pasal benda ni...sbnarnya x da apa2 yg besar pun jadi..hehe...

tp memang hari ni kira satu hari dalam sejarah la yg menguji kesabaran aku....ni semua sebeb lesen punya pasal...di pendekkan cerita...hari ni aku ada test undang2 berkomputer tuk dptkan lesen L...dgn semangat berkobar2 aku g la tempat tu ngan member..kira awl gak la...dlm kul 9 pg..mula2 aku ingat ada can la balik awl ni.....sbb kami dtg awl......walaupun...rupa2nya byk suda org yg lebih awl dr kami....wei awlnya dorang dtg....dorang ni menunggu dari subuh ka?..hehe...

mula2 aku rasa ok gak test lewat ckit kan..ble la aku buat revision ckit...lgpun mlm semalan aku wat revision ala2 kadar jak....(ni la jadinya kalu suka sgt wat kerja last minit..huhu)takut gak aku sebenarnya ngan test ni...perasaan mcm mau g ambil final exam lak..huhu...ngeri....ya la kalu gagal kena repeat lg...kalu free x pa jgk....tapi berbyar ok.....suda la zaman kemelesetan ekonomi ni..hehe...

lepas habis aku baca buku aku wat lak latihan......lepas abis semua siap..aku agak berkeyakinan la ckit....tunggu punya tunggu ...x dipanggil2 jugak..sampai kul 1.30 suda ni....suda la lapar....x da mood suda rasanya.....malas suda mau pikir..huhu....sabar jak la hati.....at the end aku dipanggil gak...tanpa berlengah aku pun masuk la dgn keyakinan yg sudah pudar..yalah penat suda aku menunggu ni.....x tau ingat lg ka ngan apa yg aku baca tadi...huhu......rasa mau c cepat abis jak....cepat2 jak aku buat.....masa ada lg tapi tp aku x da mood suda mo semak....janji lulus....hehe....takpa la x dpt full mark pun x pa.....bkn ada org mau bg kereta free pun kalu aku dpt score..heheh...ALHAMDULILLAH....aku lulus jgk....kira ok la tu kan.......hehee..happy2....

suda itu jak sebenarnya aku mo story....hehe....penat la menunggu...sapa setuju?..angkat kaki...hehe..
kali ni memang penantian aku yg amat memenatkan..tp sebnarnya aku ada sejarah menunggu yg lebih lama dari ini...yg btul2 buat aku x tahan sampai tahap maksimun suda...huhu.....hari ni buat aku terimbau balik sejarah lama...hehe...

Tuesday, January 13, 2009

CUTE KA BLOG AKU?????....HEHE

hehe..segan lak aku mo trima award ni..cam x layak jak kan...apapun thanks to nucy_loves aka akk nucy sbb sudi bg aku award ni..terharu la..huhu...walaupun sedar diri blog aku ni bkn cute pun..hahaha...x pa..org suda bg terima jak la kan...hehe.

Peraturan untuk menerima award ini ialah:

1. Copy badge "2008 Cute's 3logger Award" di atas untuk diletakkan di blog anda.
2. Link/ceritakan kembali siapa yang memberikan award ini kepada anda.
3. Setiap blogger mesti menyatakan 10 fakta/hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya (anda di-tag).
4. Anda perlu memilih 10 penerima award seterusnya dan menyatakan nama mereka di blog anda.
5. Jangan lupa melawat blog kawan anda dan meninggalkan komen yang menyatakan mereka telah di tag



so aku mo describe la pembagi award ni..hehe..btul ka ayat ku ni...kak nucy ni aku kenal dkt umah sabun...
biasa chat ngan dia..org nya cumil..hehe..org sabah gak cam aku..huhu...itu jak kot..mo tau lebih lanjut terjah la blog dia ok!...NUCY_LOVES

b) 10 fakta/hobi aku....

Fakta
1) ok fakta dulu…AKU BAIK..ni fakta ok bukan auta..hehe(perasan sendiri)
2) aku kurus n berniat mo tambah berat(azam baruku)
3)aku org sabah
4) aku ni blur ckit kdg2…
5) aku tetap aku..hehe

Hobi
6) hobi lak….tito makan n on9..ble?...hehe..hobi yg kurang sehat ni haha
7) dengar radio
8) kemas umah..masa ada mood jak..
9) iron baju
10) berangan tuk masa dpn..hehe

c) 10 org yg bertuah

1) chey
2) edosgawa
3) skuter_ungu
4) kak aisyah
itu jak la..ok la ya.yg lain mcm suda dpt jak award ni..aku jak yg terlambat ni..hehe


Sunday, January 11, 2009

tag di tahun baru!!!

1. Pernah menyambut tahun baru?
tiap tahun pun sambut..semua org sambut thn br kan..kalu x sambut maksudnya dia masih d thn yg lama la..haha..

2. Tempat yang anda selalu pergi untuk menyambut tahun baru?
x pg mana2 pun…sambut di rumah jak….huhu

3. Apa yg anda buat di pagi tahun baru?
pg thn baru cuti kan?...stay d rumah jak la…

4. Apa yg anda suka apabila tibanya tahun baru?
semanagt baru kot…tp x tau la..aku rasa biasa jak…

5. Anda percaya dengan azam tahun baru?
azam thn baru?....percaya la jgk..yg penting ada niat kan..

6. Senaraikan 3 orang yang ingin anda dekati tahun baru neh
wah…ok soalan ni..hehe..adalah ba..rahsia…huhu

7. senaraikan 3 org yg anda ingin singkirkan tahun baru neh
1.sapa ya?...x da kot…
2.aku x mo la singkirkan org
3. Kalu ble aku mo semua org dkt jak ngan aku..hehe

8. Pernah tak azam tahun baru anda tercapai?
ada la jgk…tp ada yg x tercapai…huhu..

9. Azam anda tahun lepas (2008)
pa ya?..lupa suda…

10. Azam anda tahun baru ( 2009 )
mo jd budak baik…(mcm la thn lepas aku ni bdk jht kan..hehe)

11.senaraikn 7 org penerima hadiah tag ini

a)nurul natasha
b)edosgawa
c)chey
d)kak aisyah
e)skuter_ungu
5 org jak…ok la ya..hehe



Sunday, January 4, 2009

EPY NEW YER!!!!..hehe

wah..telambat suda ni...hehe..sabar jak la kan..hari yg ke4 suda thn baru ni baru wat posting ni..hehe...
disebabkan masalah tenet yg sentiasa weng lambat la aku wat posting ni..tapi still ble diterima lg kan...masih ada smangat tahun baru lg ni...k..kepada semua rakyat jelata seluruh dunia...aku mau ucapkan selamt menyambut thn baru semoga tahun ini lebih baik drpada thun sebelumnya..wah ayat..skema...huhu...

di kesempatan ini..aku pun mo ucapka SALAM MAAL HIJRAH 1430 kepada semua umat islam seluruhnya....

YANG PALING JAUH BUKANNYA BINTANG,MATAHARI DAN JUA REMBULAN,
TETAPI ADALAH MASA YANG BERLALU DAN TAK AKAN KEMBALI,
KELMARIN YANG LUPUT MENJADI SECANGKIR KENANGAN,
KELMARIN ANG TERLUPUT PENGUKIR SESALAN,
YANG ADA HANYA HARI INI DAN AKAN DATANG,
GUNAKAN HARI INI SEBAIK MUNGKIN KERANA ESOK BELUM TENTU MILIK KITA,
SEDANGKAN SEMALAM TELAH PERGI BUAT SELAMANYA


ok..so seperti biasa..tahun baru mest la ada azam baru kan..aku pun jenis yg suka berazam gak ni..tapi at the end of the story ada la azam2 yg x kesampainya...sebabnya datang dr diri aku jgkla...x kuat semnagat..hehe..mcm mana ni...??...kalu trus mcm ni .berbahaya la sangat...aku berada dalam zon yg berbahaya ni...harus selamat kan diri..hehe..so aku mo story la ckit cerita azam aku ni....

~ yg pertama....tuk thn baru ni....aku mo berusaha tinggatkan result aku tuk sem yg akan datang...dan kurangkan habit suka study last minit...hehe..masalah study last mint ni memang masalah besar aku dari sejak zaman yg lampau lg...x tau la knapa kenapa aku suka sgt study last minit..bahaya sangat..so tuk thn aku akan usaha tuk kurangkan study last2 minit ni..sedar la ckit cik life oii..hehe..

~yg kedua...mengamalkan gaya hidup yg lebih chat..hehe..apa aku x sihat ka???..aku chat walafiat jak sebenarnya...tapi gaya hidup aku yg kurang chat ckit..hehe..pertama memang kurang bersenam..so,tuk tahun baru ni aku kena bersenam gak sekali seminggu pun kira ok la..kedua..suka sgt makan megi(pebret aku ni..hehe)..tapi aku mcm baru jak pas mkn megi hari ni..hehe...ok2....esk jgn makan megi ok!..hehe...makan megi sebulan sekali jak ble?..harap2 bole lah...hehe

~yg ketiga....kurangkan on9 tanpa sebab..huhu..ni yg payah ni...sejak dr thn lepas lg...memng kerja aku on9 jak la..kalu ble dikira aku rasa masa aku on9 lebih lama dr masa aku study..sabar jak la kan..kena jangkitan virus online suda aku ni...hehe..tapi kalu mo update blog kira on9 bersebab la kan..hehe..jadi dikecualikan..

~yg keempat..tambah berat badan...ni pun ble jd azam gak ka?..hehe..ble jak kalu aku...ni pun masalah aku sejak dr zaman berzaman lg..BMI aku memang x normal ok...underweight jak memanjang..puas suda aku mkn ..x naik2 gak berat...so harap2 thn ni naik la ckit..3 kg pun kira ok la..hehe..

~yg kelima....jadi org yg lebih baik....ni pun satu perkara yg wajib bagi semua org kan..aku ni jahat ka?...hehe..bagi aku..aku ni x la baik sgt tp x la jgk jahat sgt...hehe..wah komen diri sendiri ni..muhasabah diri la katakan...so kalu ble aku mo tambah la peratus kebaikan aku..sekurang2nya 10% ka..hehe..ok


ok stakat ni lima jak la yg aku senaraikan..tp sebenarnya byk lagi ni..hehe..wah byk berazam..harap2 tercapai gak la..tapi x apa kan yg penting ada niat..hehe..niat diikuti ngan usaha pasti akan berjaya..btul ka??..btul la...hehe..cikgu aku yg cakap...


untuk tontonan umun..ni aku mo senaraikan perubahan2 yg berlaku thn baru ni...

laptop lama aku yg sentiasa bermasalah..dgn masalah virus la..msalah x ble shutdown la..huhu..byk masalah kan..pening suda aku ni.....
ni lak..laptop aku di tahun baru...bkn laptop yg baru..laptop yg ada semngat tahun baru jak..hehe..ni la laptop
aku lepas di reformat...harap2 dia kekal ok la...dan berkerjasama ngan aku dgn jayanya..ok cik laptop!...hehe


sebenarnya ada satu lg yg baru...perhatikan betul2..ni pic thn lepas..tudung kaler putih kan..aku rasa ok jak uniform kami ni.....ok ka?..hehe

ni lak pic thn ni..hehe..tudung telah bertukar kaler pink..hehe..ok ka?..ntah la...aku rasa cam sgt pink ok..semua pink ni...tp ada gak org ckp lebih better dr dulu...tapi small matter jak kan...tahun baru uniform baru..huhu..harap2 thn depan jgn la tukar lagi..penin suda aku...lari bajet ni....hehe


penat la pulak buat posting kali ni....posting terpanjang yg aku rasa pernah aku buat...hehe..x pa thn baru mest la ada semgat baru kan....hehe..ok...rasanya itu jak....seningga bertemu di lain rancangan...wassalam..(",)...daa..

.::THD END::.
Related Posts with Thumbnails