Sunday, September 26, 2010

~Jom Jalan-Jalan Semporna Part 2~

~salam~

Selepas puas mencuci mata di Floating..Kami pun beredar mencari makan di Kg Tampi-Tampi..
Kat sini merupakan tempat makan yang popular bak kata abang aku la..Aku tak kisah...janji dapat makan cukup..hehe


Restoran Terapung Tampi-Tampi.



di sini..selain daripada makan..aktiviti lain yang boleh dilakukan adalah..
1)memancing ikan...(sila bawak peralatan sendiri ok..hehe)
2) Bermandi-manda bersama seisi keluarga di kawasan yang agak cetek..
3) terjun tiruk bagi sesiapa yang berani mati sikit..hehe..

pic ala2 pusat kawalan dan pelantar di atas adalah tempat untuk memancing dan terjun style ikut suka hati korang la..huhu...ada gak la beberapa mamat yang agak2 dah puas hidup terjun dari pelantar yang paling atas sekali...jangan risau mereka masih hidup lagi...menurut pengalaman abang aku..laut kat situ memang dalam..terjun je la...sure korang takkan jejak kat dasar laut...jadi sebarang kecederaan adalah minimun...tapi kemungkinan untuk lemas tu ada...jadi bagi korang yang agak2 tak cukup lagi ilmu berenang ni...korang duduk je la diam2 tunggu makanan siap macam aku...hehe
'
'
'
'
'
'
'
'
'
makanan dah siap
sila makan (",)








makan+sedap=kenyang.


P/s: jutaan penghargaan buat abang aku yang sudi menaja pakej pelancongan kami selama sehari ni..arigatou ne onii-chan...hontouni ureshii..

~end~



9 comments:

Tomato Gurl's Life said...

wah bestnya makanan kat restoran terapung tue..terliur cik tom..

^akulife^ said...

@cik tom

jemput datang ke sabah..hehe

Uruchimaru @ kf said...

terjun tiruk? bhahaha lucu awk ni..!

dh lame x buat aksi terjun tiruk di kg hambe..

+budak gem0k+ said...

bestnyer...

suichi said...

kuat makan kamu ni hahahaha~~~

cik kumbang said...

bestnye...cantik la tmpat tu...bila cik akulife nak bw cik kumbang ke situ?..wink3~

diana said...

restoran terapung..
ade rezeki satu hari nanti
nak makan kat situ la..
macam best je..

cik zaza said...

waahhh! bestnye..bilalah agak dpt ke sana..huhu

idaroslinda said...

cik akulife..
boleh tanya sikit...
di floating tu ada tak pakej menyelam atau pekaj berjalan2 sekali?

Related Posts with Thumbnails