Sunday, February 22, 2009

"Hulurkan Tangan Ringankan Beban"...(",)

SALAM....
harini mood aku baik sgt..semanagt mo update blog ni..hehe..
actually hari ni aku ngan bebrapa org member join our coordinator ikut satu program
kira mcm khidmat masyarakat gak la...dekat Petaling Jaya...dijayakan bersama oleh Klinik Derma Sivasanta kami datang membantu ckit2 jak la..hehe..apa yg aku suka ngan program ni sebab semuanya percuma..kira ok la kan dpt wat medical check up..dan dapat bantu penduduk dkt cni...


mula2 dlm kul 9 mula sesi pendaftaran..ramai gak yg datang arini....
x lepaskan peluang keemasan mcm ni...

then,...mulakan pemeriksaan...check Blood Pressure ...women at the pic yg ngah check BP tu...
our coordinator...she is the one yg suke wat kerja amal ni...promot jap..hehe..ramai yg dtng semua risau mo check darah tinggi katanya..hehe..


pastu....check Blood Glucose Level lak..ataupun senang ckp check gula atau kencing manis...
takut penddudk dkt cni x paham plak kan...apa benda tu glucose2 segala...takut lak dorang nant...hehe


sampai turn jumpa dr la plak...bgs kan dr ni sanggup spent weekend diorang tuk bantu pnddk dkt cni....

lepas da abis semua pemeriksaan..turn tuk amik ubat plak...ni dkt dalam van tau...
van yg penuh ngan ubat2tan..cam farmasi bergerak la lebih kurang..hehe


dlm kul12 da kurang org yang dtg turn kami plak yg mo check diri sendiri..hehe..
yala kan..cek org lain mana tau tiba2 kita plak yg x sehat...huhu


the result???...hehe..Alhamdulillah....glucose level aku normal...
standard la 6.3 ni tuk org yg baru pas makan nasi lemak....hehehe..>>>pesanan penaja jap..."KURANGKAN MANIS DALAM MINUMAN TAMBAHKAN MANIS DALAM SENYUMAN"...(",)

~PEACE~


program ni tamat kira2 dlm kul 1....pic ngan semua org yg berganding bahu mejayakan prgram ni...satu program yg bagus kan!!!..hehe..hope ramai la pihak2 yg sanggup wat mcm ni....aku hapy..kami hapy...kita hapy...semuanya pun happy2 belaka.....


(".)_THE END_(",)

No comments:

Related Posts with Thumbnails